Verleiden of begeleiden?

Gisteren kreeg ik de feedback van Esther Pennings dat ze de illustraties die ik voor haar heb gemaakt heeft ingezet tijdens een sessie met een kindje uit groep 3.

De reactie van dat kindje was goud waard. Hij herkende het donkere gevoel wat hij in zichzelf voelde in de tekening en realiseerde zich dankzij het visueel voor zich te zien dat er onder dat donkere gevoel allemaal mooie kleuren zitten die er altijd gewoon zijn. 

Deze illustraties maakte ik voor op haar nieuwe website en gaandeweg tijdens het proces ontstond het idee om deze dus ook als ondersteuning te gaan gebruiken tijdens sessies.

Een mooi voorbeeld van het vertellen van je verhaal vanuit de intentie een ander te begeleiden. Door jouw visie en kracht zichtbaar te maken word je vanzelf herkent door degene die jouw begeleiding nodig heeft en is verleiden helemaal niet nodig ;).